Foreningshus Mo.Ve
Det er Nykøbing FC, der har taget initiativ til at udvikle projektet, men resultatet er meget mere og andet end et klubhus til fodbold. Det er også et samlingssted for en lang række andre foreninger med mulighed for at væld af aktiviteter. Et sted, hvor man kan tage på vandre- og cykeltur fra. Hvor der er plads til fællesspisninger, forskellige kulturaktiviteter og hvor også udearealerne kan bruges til mere uformelle bevægelsesaktiviteter.
Navnet MO.VE står for MOtion VEsterskoven, da foreningshuset er placeret ved Vesterskoven. Det omkringliggende skovområde og skovforløb har gjort det muligt at anlægge et spændende og alsidigt aktivitetsområde, hvor natur, ro, fordybelse og tempofyldt idræt er foreneligt.
Fællesskaber og ligeværdig brug af stedet er en afgørende præmis for projektets succes. Netop fællesskaber, fletværk mellem idrætsgrene og stedets brugere, er det bærende element for hele projektet, der afspejles i projektets udformning og design.
Den primære ankomst til bygningen vi ske via skoven, hvor man ankommer på cykel eller gående fra parkeringspladsen ved kunstgræsbanerne. Skoven åbner op mod bygningen og ankomstpladsen, der leder ind i huset via en åben glasoverdækning som med et delta af trapper leder ned til indgangen til det grønne hjerte.
Hvis man ankommer fra nord ad Østre Allé er det første man møder grejbanken, der byder velkommen og signalerer bevægelse og aktivitet. Grejbanken indeholder desuden renovation, varmecentral og grejbank til cykler.
Det nye landskab anlægges som et led i etableringen af bygningen. Landskabet og bygningen sammentænkes så aktiviteter og bevægelse skaber et naturligt sammenhængende flow. Landskabet anlægges i et forløb med kuperede arealer og nære trænings og legearealer for de mindre børn og serveringsarealer for caféen.
Udearealerne kobler sig fra det nære landskab omkring bygningen op på det eksisterende netværk af ruter, som løber ind i skovene i nærområdet. Ruter som både er attraktive for løberne og for cyklister, da flere ruter også kobler sig på cykelstinetværket lokalt og regionalt.
Fællesskaber og ligeværdig brug af stedet er en afgørende præmis for projektets succes. Netop fællesskaber, fletværk mellem sportsgrene og stedets brugere, er det bærende element for hele projektet, der afspejles i projektets udformning og design. Præmissen for fællesskaber og åbenhed overfor nye brugergrupper vil mest af alt blive et spørgsmål om vilje, kultur og organisering i huset samt i den videre bearbejdning af udearealerne.